Hkv banner hemsida mar24

Vinst i premiären

Publicerad 2023-09-18 12:06
Calle
Här kommer en kort summering från bortapremiären i Allsvenskan. I lördags tog laget bussen norrut på E6:an, där vi ställdes mot Kungälvs HK i Mimershallen. Kungälv som tidigare i veckan gått vidare i Svenska Cupen, efter möten med Eskilstuna GUIF och ett KHK som även förväntas ligga i toppen av Allsvenskan, även denna säsongen.

Det blev en jämn första halvlek, där vår målvakt Calle Aronius hade ett par helt osannolika räddningar. Ett uttryck som används är; "det går undan i hockey" – men då har man inte varit på en handbollsmatch, det är ett konstant tryck som kräver mycket, ibland går det kanske tom lite för fort.

Efter drygt 28 minuter stod det 16-16, men när visslan för halvtid ljöd så var vi i ledningen med 19-16, efter mål av Axel Skoog och vindsnabbe Julian Sjögren efter precisa utkast från Calle.

Som så ofta i matcher som är jämna så avgörs det sista 10 minuterna, så även i denna matchen. Lagen följdes åt i matchprotokollet, men ledning för HK Varberg med som mest 3 mål. Lika läge 25-25 vid spelade 46 minuter, time out för HKV, en straff strax efter det som Linus Eriksson förvaltade på bästa sätt. Det kollektiva spelet i slutet av matchen uteblev, det blev istället nervöst och mindre bra avslut. Axel Skoog fixade ledningen till 27-25, det var det sista målet för HKV i matchen. KHK reducerade till 26-27 av en säker straffskytt Wilmer Trädgårdh tid 59:38…. vi höll undan och som alltid, det räcker att vinna med 1.

Slutresultat: 26-27 (16-19)

Publik: 289

Målskyttar Kungälv: Henrik Råhsson 8, Tobias Johansson 5, Hannes Rybo 4, Isak Hane 3, Emil Lennartsson 2 och Jakob Thorén 1.

Utvisningar: 2

Matchens lirare: Sebastian Öby, målvakt

Målskyttar Varberg: Linus Eriksson 8, Filip Andersson Moberg 7, Johan Szybanow, Axel Skoog och Julian Sjögren 3, Jonathan Lind 2 och Daniel Lindgren 1.

Utvisningar: 4

Matchens lirare: Calle Aronius, målvakt

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub