Hkv banner hemsida mar24
Md hkv logo  gr n png

Detta är Handbollklubben Varberg

- från förr till 2025

Klubben bildades 9 april 1973 när Varbergs Bois inte längre ville ansvara för handbollssektionen. Då fick man äntligen bedriva klubbens, dam-, herr- och ungdomslag verksamhet i Varberg då Idrottshallen på Danska vägen invigdes.

Från att ha varit en förening som har tillhört de lägre divisionerna en längre tid, med seniorlagen och en liten ungdomsverksamhet har vi succesivt växt och klättrat i serierna med framförallt vårt herrlag.

Kommande säsong tillhör herrarna Allsvenskan, efter två säsonger i Handbollsligan och vi har en härlig publik, som alltid stöttar laget på hemmamatcherna i Arena Varberg, Sparbankshallen. Säsongen 2018/2019 gjorde man sin bästa säsong, genom ett kvalspel till Handbollsligan mot AIK kvalificerade sig herrlaget till Sveriges högsta serie.

Målsättningen i föreningen är klar; tillhöra eliten på herrsidan men även en tydlig ambition att skapa motsvarande framgångar på damsidan. Ha en stabil ekonomi och värna om de dryga 700 medlemmarna.

Värdegrunder inom vår förening

Som medlem, förälder, aktiv spelare och ledare gäller följande värdegrunder inom HK Varberg

 • Vi tar avstånd från alla former av fusk och doping.
 • Alla är välkomna till oss under förutsättning att man inte brottsligt utnyttjar sin situation religiöst, rasistiskt och sexuellt. Alla är lika mycket värda och allas synpunkter och åsikter ska respekteras.
 • Vi tar avstånd från alla former av våld, mobbing, nollning, rasism och sexuella trakasserier.
 • Vi, spelare/ledare/föräldrar respekterar alltid våra medspelare, motståndare och domare genom att uppträda på ett korrekt och sportsligt sätt.
 • Det är en självklarhet att alla i HK Varberg verkar för att, barn ungdomar och vuxna skall känna glädje och trygghet, i samband med all verksamhet inom föreningen.
 • Föreningens ungdomslags grundtanke i matcher/cuper är att; alla skall vara med baserat på träningsflit (oavsett idrott) och inte "toppning".
 • HK Varbergs policy skall inför varje säsong presenteras för alla berörda i föreningen.
 • HK Varberg följer Riksidrottsförbundet policy mot sexuella övergrepp, vi hänvisar till denna länk: http://www.rf.se/ImageVaultFiles/id_28979/cf_394/V... vergrepp.PDF
 • Alla våra ledare skall lämna in ett "utdrag ur belastningsregistret" - från Polisen.se för att öka ert barns trygghet.
 • Vi ser till att utbilda våra ledare utifrån Svenska Handbollförbundets tränarstege, detta för att träningarna ska hålla god kvalitet.
Stoltastarka 1024

Föreningens ledord

Styrelsen beslutade den 11 juni 2018 att följande 3 värdeord skall finnas som en tråd i all verksamhet:

Stolta

Att bära klubbmärket är något vi är stolta över. Klubben lyfts positivt av våra medlemmar. Våra medlemmar är stolta över att spela handboll och visar respekt både mot medspelare som motståndare.

Starka

Vi stöttar alltid våra egna lag och kamrater inom föreningen. Vi bygger starka individer genom en allsidig träning och lyhörda ledare.

Tillsammans

Allas likas värde i en trygg idrottsmiljö. Vi i HK Varberg tar vårt samhällsansvar. Till sist; HK Varberg skulle inte fungera, om inte ett antal medlemmar tog på sig olika uppdrag. Fler eldsjälar behövs alltid oavsett om det är ett litet eller stort uppdrag. Välkommen!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub