Hkv banner hemsida mar24

Nya handbollsfester att vänta

Publicerad 2024-02-23 09:46
Md august gudmundsson
HK Varbergs återtåg mot Handbollsligan går vidare. 35 – 23 och fullsatt i Idrottshallen i de klassiska kvarteren vid Igladammen gör att HKV ålar sig vidare mot kvalspel. – Det är givetvis något vi drömt om. Det är förbannat bra gjort, säger Christer Karlsson.

I lördags blev handbollsklubben klart för kval inför fullsatt hus i den klassiska gamla Idrottshallen vid Falkenbergsgatan. Det pep säkert i öronen efteråt hos de 850 som knödde sig in. Publiksiffran blir inte större när säkerhetsansvariga sätter gränser.

Kungälvs HK är på förhand en av de svåra motståndarna i Allsvenskan. Under lördagen räckte laget inte alls till. Det stod 8–2 efter tio minuter. Nästan direkt efter paus gjordes tre mål på en minut. Det är sällsynta upplevelser på den här nivån. Paussiffrorna 17–12 växte till 22–13 och spänningen i matchen var körd. Handbollspubliken fick uppleva en av de få bekväma resorna mot seger den här vintern.

En som fått mer speltid av de egna förmågorna är August Gudmundsson. – Handboll är troligt roligt just nu. Vad som har hänt är svårt att sätta ord på, men jag har utvecklats mycket. Jag har fått förtroendet. CK har hjälpt till att utveckla mig. Det jag har behövt. Han har sett vad jag gör bäst.

Saxat från Varbergs Tidning

Ni läser hela artikeln här; HK Varberg klart för kval

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub