Bekväm seger

Publicerad 2024-03-07 11:23
Md daniel lindroos
Daniel Lindroos noterades för 9 mål i matchen mot ASK.
HK Varberg hade städdag i lördags. 33 - 20 (19 - 11) på Anderstorp hemma var vinterns kanske bekvämaste resa i Allsvenskan. – Det kanske det är, men det är inte ofta vi slutar spela sista tio, säger Christer Karlsson, tränare i HKV.

Det var inget snack om vart resan bar i Arena Varberg. August Gudmundsson fick förtroende och visade vägen i början.

– Vi gör det jävligt bra första halvlek och första femton i andra. Säsongen är nästan över där… Sen blev vi lite för bekväma.

För Anderstorp kanske.

– Vi gjorde en fantastisk match från start. Allt flyter och funkar i nästan 60 minuter, säger Carl Aronius.

Under 22 minuter (21.23 in i första och till 14:e i andra) gjorde smålänningarna ett mål. Försvaret och Calle Aronius i målet fångade in nästan alla Anderstorps tafatta anfallsambitioner. Ändå kämpar Anderstorp slåss för det allsvenska livet.

Nu börjar det utkristalliseras vilket lag som kan vänta i kvalet. I praktiken är andraplatsen klar. HK Varberg har som tvåa fyra poäng och 44 plusmål tillgodo på Skånela. Två matcher återstår: Drott borta (söndag) och Västerås Irsta tisdagen den 26 mars. Skånela har Tyresö (hemma) och Torslanda (borta).Resultat: 33-20 (19-11)

Målskyttar HK Varberg: Daniel Lindroos 9, Linus Eriksson 5, Linus Lindberg 4, Daniel Lindgren 3, Johan Szybanow 3, Julian Sjögren 3, August Gudmundsson 2, Axel Skoog 2, Flip Andersson Moberg 1 och Elias Lundqvist 1.