Hkv banner hemsida mar24

Ledare

Denna lathund vill vi ska vara ett hjälpmedel för dig som är ungdomsledare i vår förening.

Är du ny ledare ska detta dokument förhoppningsvis vara till hjälp för att du ska veta om saker som är viktiga att ha kännedom om.

För dig som varit ledare lite längre kan detta vara bra att ibland titta på för att få en påminnelse om vitala bitar i vår förening.

Belastningsregistret

I samverkan med svenska handbollsförbundet begär vi belastningsregistret inför varje säsong, belastningsregister ska ha lämnats in innan man börjar som ledare. Dokumentet är giltigt i ett år och kan användas vid olika tillfällen (om ni tex är ledare i flera föreningar). Belastningsregistret lämnas in eller skickas digitalt till kansli kansli@hkvarberg.se

För att hämta utdrag till belastningsregistret gå in på:

https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/

Utbildning

Vi följer svenska handbollsförbundets utbildningsstege

TU1, erbjuds till alla ledare i HK Varberg som ej gått någon utbildningar tidigare. (tidigare BAS)

TU2 – Ger dig kunskaper att träna barn 10-12 år. (förkunskapskrav: godkänd TU1)

TU3 – Riktar sig till dig som tränar barn/ungdom 12-14 år. (förkunskapskrav: Godkänd TU2)

TU4 – Riktar sig till dig som tränar ungdomar 13-16 år. (förkunskapskrav: Godkänd TU3)

TU5 - Riktar sig till dig som tränar ungdomar 16-19 år. (förkunskapskrav: Godkänd TU4)

De olika stegen baseras på åldern man är verksam tränare i. Vidareutbildning kommuniceras och beslutas efter överenskommelse med ansvarig i HK Varberg. Vi önskar vidareutbildning för de ledare som bedriver handbollsträning i våra grupper.

My Club

På My Club hittar du allt som rör klubben, lagens träningstider, ledarportalen, domarportalen, alla hemmamatcher, värdegrund och policy m.m

My Club utbildning kommer ske under året.

Ledarportalen

Kanal i My Club för kommunikation om vad som sker kring och i klubben så som nyheter, ledarträffar och mycket annat.

https://hkvarberg.myclub.se/ledare

Mot föräldrar – Informationsmöten innan och under säsong med föräldrar

Kommunikationsvägar ex: Whatsapp, Supertext, fördelen med dessa appar är att man har möjlighet till direktkontakt (telefonnummer) till föräldrar om något händer på ett enkelt sätt.

Ställ frågan om föräldrar vill vara delaktiga i deras barns fritidsaktivitet, finns många roller de kan fylla. Tex, admin, samkvämsansvarig, hjälptränare, lagledare, behjälplig vid träning för att nämna några områden.

Matchändring

Tänk efter innan ni begär matchflytt, det är många som påverkas av att matcherna flyttas.

-Motståndarna inkl. spelare och föräldrar som planerat efter hur matchen ligger.

-Domar- och funktionärslistan är gjord och blir även den berörd. Domare och funktionärer ska avbokas samt att man ska boka in nya vid det nya matchtillfället.

-Hallen blir tom och då kanske även skapar hål i arrangemanget. Detta påverkar hallvärdar, cafépersonal och andra personer som arbetar under ert och andras arrangemang.

-Matcher i sammandragsserier är lite svårare att flytta. Då är det inte bara en match utan tre matcher som blir berörda.

- Matchflytt kostar pengar.

-Matchflytt görs i dialog med kanslist av anledning ovanstående.

Årshjul

Dokument där du kan se vad som sker under året som tex Lottförsäljning, lovaktiviteter, ledarträffar, skolcup & mycket mer. Detta är ett levande dokument och det kan ske förändringar under året.

Medlemsavgift

Medlemsavgift betalar givetvis alla medlemmar i HK Varberg. Medlemsavgifter betalas bl a för att finansiera saker som domare, halltider, material och bidrar till att föreningen kan leva vidare i stort. bli medlem

Närvaroregistrering / LOK stöd

Lagen registrerar närvaro under träningar och matcher i My Club, registreringen är oerhört viktig att göra, då klubben får bidrag baserat på antalet aktiviteter från stat och kommun.

SISU träffar

Meddela kansliet när ni genomfört en träff, t ex föräldramöte, teoriträff, lagträff i samband med Elitmatch lr liknande. Ni mailar in vilka som deltar, datum, start- och sluttid och platsen ni varit på; HKV:s klubbrum, Arena Varberg m.m. E-post: kansli@hkvarberg.se

Lagsaldo

För att veta lagets lagsaldo, kontakta Bengt Gabrielsson; bengt.gabrielsson@hotmail.com

Lagsaldot kan användas till att finansiera cuper och andra sociala sammankomster.

- Varje lag har 2 000 kronor/år till en cup att disponera och fördela

Ledarkläder

Nya ledare kontaktar ungdomsansvarig. HK Varberg tillhandahåller en piké eller T-shirt samt en overallöverdel. Vill man ha mera kläder kan det köpas via klubbshopen.

Frågor

Kansli mail: kansli@hkvarberg.se

Tel: 0340-809 59

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub