Banner jubileumskort

Krav på registerutdrag

Publicerad 2023-08-10 13:20
Rf logo
Vi skall ha in registerutdrag från samtliga ledare som är aktiva under träningar, men även från dom som är med laget vid cuper, träningsläger och andra samkväm.

Enligt lag har vi rätt att begära att den som ska arbeta med eller på annat sätt ha kontinuerlig och nära kontakt med barn ska uppvisa ett begränsat registerutdrag från Polisen. I registerutdraget går det att se om personen är dömd för något av våra allra grövsta brott: mord, dråp, grov misshandel, människorov, samtliga sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån.

Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar samt inför varje ny säsong.

Klicka på länken för ytterligare information kring registerutdrag https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott/fragorochsvaromregisterutdrag/

Md jubileumskortetsocialamedier
Köp årets säsongskort här!
Md klubbshop webresurser ts
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub