Hkv banner hemsida mar24

Vinst mot serietvåan Kongelf!

Publicerad 2019-03-16 22:06
En tät, jämn och målsnål första halvlek, vi bytte matchplan och rann ifrån i andra. 2 poäng stannade i Varberg och vi ligger just nu trea i serien!

HK Varberg - Kongelf

Kongelf stod idag för motståndet, seriens just nu nästbästa lag, en toppmatch väntade oss.

I veckan har vi pratat om vad vi minns sedan matchen vi spelade i Oktober och förlorade. Ett stabilt lag, med rutinerade spelare, där det är svårt att peka på en eller två spelare som nycklar utan ett kollektiv där det handlar om att jobba klart i varje försvarsspel. Vi förlorade med 6 bollar på bortaplan och var inför dagens match revanschsugna.

Uppvärmningen känns bra, tjejerna är laddade och förväntansfulla. Känslan är att vi kommer spela en fysisk handboll där vi får styra tempot i matchen.

Första halvlek börjar och vi gör precis som vi bestämt, vi spelar ett fysiskt försvar och kontrar leder inledningsvis med 3-1 och 4-2 och allt känns väldigt bra. Men där och då händer något, vi fortsätter spela ett fantastiskt försvarsspel men har svårt att göra mål framåt. Även om vi skapar väldigt många fina lägen så får vi inte in bollen, antingen för att vi inte attackerar mot mål i sista skottläget eller pga. att Kongelfs målvakt räddar. Den som sticker ut mest under första halvlek är Lisa Hägg som har 8 räddningar på 14 skott i första halvlek. Vi leder i paus med 7-6.

I paus pratar vi om att inte gå in i deras låga speltempo, utan spela vår typ av handboll. Vi pratar även om att värdera våra motståndare och se var vi ska sätta in attacken.

Vi inleder andra halvlek med att fortsätta med vårt fina försvarsspel, men har fortsatt svårt att sätta dit bollen. Vi spelar oss till hyfsade lägen men går i deras "fälla" och de kan antingen täcka eller kan målvakten rädda och kasta kontringspass. Hos oss spelar Lisa väldigt bra i målet även under andra halvlek och har i mitten av halvleken ett par fina räddningar. De första 10 minuterna i andra halvlek spelar Kongelf upp sig och leder ett tag över oss. Men vi ändrar om och går ner till ett 6-0 försvar och börjar springa och då lägga tryck på Kongelf i vår andra fas, detta ger resultat i mål, utvisningar och enkla mål. Vi går om och förbi och börjar kontrollera matchen på det sätt vi önskade från början. Linnea Redenfors är en av de spelare som kliver fram i vändningen av matchen. Men under denna period i andra halvlek växer energin i laget och vi driver varandra, från bänken och ut på plan och tillbaka, laget och kollektivet skapar möjligheten till vändningen. Ytterligare en spelare som skall lyftas fram idag är Evelina Andersson som spelar ett väldigt fint försvarsspel med många block och skapar oreda i Kongelfs försvar med sitt M6-spel. Vi rinner ifrån under de sista minuterna och vi vinner matchen med 23-16. Vi släpper alltså in 16 mål på 60 minuter, grymt försvarsspel!

Vi tillsammans fortsätter mot vårt mål och vi fortsätter skriva historia, tjejer ni är grymma!

Två matcher återstår, en mot Kropps och en sista (den 30/3) mot Heidlös, kom och stötta oss då!