Hkv banner hemsida mar24

Vinst mot Kropps, nu är vi på tredje plats!

Publicerad 2019-03-27 16:29
Fredagsmatch, bortamatch, hyfsat lång resa... Det är ingen lätt uppgift, men tillsammans löser vi uppgiften!

Vår fredagskväll spenderades i Uddevalla i ett möte mot Kropps. Vi diskuterade i laget om att Kropps antagligen kommer ställa upp med ett lag än det vi mötte på hemmaplan, vilket vi också märkte under matchens gång.

Vi började med att ta ett stadigt grepp om matchen och tog ledning med 4 mål. Vi skapar mycket framåt men har inte riktigt 100% fokus i avslut, vilket gör att Kropps kommer ikapp. Inför halvlek lyckas vi ändå göra ett litet ryck och resultatet i halvlek blir 11 - 13, ledning!

I halvtidsvila pratade om vi om att vi behöver komma igång med löpning som vi kan och pressa Kropps i vårt uppspel. Kropps såg trötta ut och det ville vi utnyttja. Vi pratade också om att fokusera i avslut för lägena som vi spelar oss till är jättebra.

Andra halvlek var väldigt lik den första där vi tog en bra start men sedan, i mitten på andra, tog Kropps i kapp och därefter låg vi tätt sida vida sida fram till slutsignal. Kropps valde att ta bort Linnéa Redenfors, som annars är van vid att ta mycket ansvar i anfallssspelet. Detta skapade en viss förvirring.

Det som genomsyrade match för vår del var vårat tuffa försvarsspel i kombination med fantastiska målvakter Lisa Hägg och Jasmine Björkman. Samt att energin och peppen fanns från början till slut. Slutresultat 21 - 24, vi tar 2 viktiga poäng i vår kamp om tredje platsen i tabellen!