Damer A-lag
Neutral banner anton

Vinst mot Kropps, nu är vi på tredje plats!

Publicerad 2019-03-27 16:29
Fredagsmatch, bortamatch, hyfsat lång resa... Det är ingen lätt uppgift, men tillsammans löser vi uppgiften!

Vår fredagskväll spenderades i Uddevalla i ett möte mot Kropps. Vi diskuterade i laget om att Kropps antagligen kommer ställa upp med ett lag än det vi mötte på hemmaplan, vilket vi också märkte under matchens gång.

Vi började med att ta ett stadigt grepp om matchen och tog ledning med 4 mål. Vi skapar mycket framåt men har inte riktigt 100% fokus i avslut, vilket gör att Kropps kommer ikapp. Inför halvlek lyckas vi ändå göra ett litet ryck och resultatet i halvlek blir 11 - 13, ledning!

I halvtidsvila pratade om vi om att vi behöver komma igång med löpning som vi kan och pressa Kropps i vårt uppspel. Kropps såg trötta ut och det ville vi utnyttja. Vi pratade också om att fokusera i avslut för lägena som vi spelar oss till är jättebra.

Andra halvlek var väldigt lik den första där vi tog en bra start men sedan, i mitten på andra, tog Kropps i kapp och därefter låg vi tätt sida vida sida fram till slutsignal. Kropps valde att ta bort Linnéa Redenfors, som annars är van vid att ta mycket ansvar i anfallssspelet. Detta skapade en viss förvirring.

Det som genomsyrade match för vår del var vårat tuffa försvarsspel i kombination med fantastiska målvakter Lisa Hägg och Jasmine Björkman. Samt att energin och peppen fanns från början till slut. Slutresultat 21 - 24, vi tar 2 viktiga poäng i vår kamp om tredje platsen i tabellen!


Målskyttar:

Johanna Elofsson 5 mål

Linnea Redenfors 5 mål

Linnea Gunnesson 5 mål

Evelina Andersson 4 mål

Maia Gabrielsson Nilsson 2 mål

Moa Bergemyr 1 mål

Hanna Billing 1 mål

Klara Oliv 1 mål


Räddningar:

Lisa Hägg 9 räddningar på totalt 20 skott = 45%

Jasmine Björkman 8 räddningar på totalt 21 skott = 38%


Nästa match får ni inte missa, det är vår sista. Vi möter Heidlös den 30/3 kl: 15.00 och vinst där så slutar vi på tredje plats i tabellen och historiskt många poäng inspelade, 25 poäng just nu och förhoppningsvis 27 poäng på lördag kväll! Kom och stötta oss!

Mattias Roth
Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub