Damer A-lag
Neutral banner anton

Vinst mot Heidlös i sista matchen, en tredje plats i tabellen är vår!

Publicerad 2019-03-31 22:37
En sista match för säsongen, en match som kunde innebära en historisk placering i tabellen. Vi ville idag mer än Heidlös och vi kunde efter 60 minuter konstatera att vi hade vunnit matchen på ett kontrollerat sätt.

HK Varberg - Heidlös (Damer Div 3)

Lördagen den 30/3, en sista uppgift, en uppgift som kunde innebära en tredje plats i tabellen.

Vid samlingen var laget laddat för match och alla var förväntansfulla av att få genomföra en så bra insats man bara kunde. Vi pratade om vikten av att koncentrera oss under alla 60 minuter och att hela tiden vara på plats, oavsett ställning. Allt handlade om oss.

Uppvärmningen startade och tjejerna sprider ett lugn, en koncentration och ett kroppsspråk som visade att idag krävdes det något extra om de skulle slå oss.

Denna matchen börjar Ida Bergman V6, Johanna Elofsson V9, Linnea Gunnesson M9, Hanna Billing H9, Maia Gabrielsson Nilsson H6, Evelina Andersson M6 och Jasmine Björkman MV. Vi inleder precis som vi bestämt, vi smäller på bakåt och springer på kontring. Detta gör att vi går ifrån till en stabil ledning. Den andra kvarten på första halvlek är något sämre, vi ställer om från vårt offensiva försvarsspel till 6-0. Detta byte av försvarsspel gynnade inte oss under denna period, vi får inte träff på den spelaren vi vill få träff på och vi lyckas inte heller blocka ner de spelare som vi egentligen bör kunna blocka ner. Detta gör att vi tappar lite av vår energi, men styrkan denna match är att vi fortsätter att gå för det framåt och skapar fina lägen som oftast leder till mål. De som gör mest mål under första halvlek är Evelina Andersson och Linnea Gunnesson. Jasmine står för en stabil halvlek. Andra som bidrar under halvleken är Hanna Billing som sätter sin försvarare på prov flera gånger, men bli avblåst av domaren eller räddar målvakten. Halvtidsresultat 18 - 13, stabil ledning.


I paus pratar vi om att driva tempot i matchen, våga springa lite mer, våga ta kontakt bakåt och se till att sprida energi.


I andra halvlek återgick vi till vårt stabila 5-1 försvar och med försvaret fick vi åter spring i benen, energi och mod. Vi spelar som vi vill sett över hela andra halvlek. Vi står bra bakåt, sprider energi, springer, trycker i andra fas och väl i tredje fas håller vi oss till vårt spel. Alla i laget bidrar, vi drar ifrån och med 10 minuter kvar känns matchen precis som vi önskar. Därefter får vi några onödiga utvisningar och straffar mot oss. I andra halvlek är det Johanna Elofsson som gör flest mål framåt, men denna match skall även Ida Bergman och Maia Gabrielsson Nilsson lyftas fram, då de hela matchen hejat på och drivit sina lagkompisar på ett föredömligt sätt. Lisa Hägg som stått under andra halvlek gör även hon en fin halvlek i vårt mål. Men sett över andra halvlek spelar vi som vi vill. Vi vinner till slut matchen med 32 - 25. Tredje platsen i tabellen är vår!


Målskyttar mot Heidlös:

Johanna Elofsson 6 mål

Linnea Gunnesson 5 mål

Ida Bergman 4 mål

Evelina Andersson 4 mål

Klara Oliv 3 mål

Linnea Redenfors 3 mål

Moa Bergemyr 2 mål

Hanna Billing 2 mål

Maia Gabrielsson Nilsson 2 mål

Maria Hallberg 1 mål


Spelade gjorde även Amanda Lydén och Anna Gordh.Räddningar:

Jasmine Björkman (första halvlek) 10 räddningar på totalt 23 skott = 43,5 %

Lisa Hägg (andra halvlek) 9 räddningar på totalt 21 skott = 42,8 %I och med denna seger slutar vi på en tredje plats i tabellen, bakom Kongelf (andra plats) och Torslanda som vinner serien. Vi tar 27 poäng, vilket är historiskt för oss. Vi förlorar 5 matcher under hösten och 1 (EN!!) under våren. Vi spelar som ett lag och visar att träning ger utveckling och utveckling ger resultat. Nu ska vi ta en behövlig vila för att sedan påbörja arbetet mot nya mål och framförallt en härlig försäsong!


Tack för stödet denna säsongen!

Mattias Roth
Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub