Hkv banner hemsida mar24

Seger mot Göteborg Finest!

Publicerad 2019-03-07 10:52
Tre matcher på en vecka skulle spelas. Tre matcher tillika 6 poäng var målet att vinna. En fjärde plats i tabellen var målet. Baltica förra onsdagen blev vinst, Sporttjejerna i lördags blev vinst och matchen mot Göteborg Finest blev också vinst! Vårt mål för veckan är uppfyllt!

Tredje matchen på 7 dagar, det är vad tjejerna kallar ett spelschema likt lagen i Champions league. Men vi hade lovat varandra att göra allt vi kunde för att gå ifrån veckan med så många poäng som möjligt, allra helst 6 poäng - full pott.

Vi samlades 16.30 för att åka till Göteborg och Valhalla Sporthall, tjejerna var positiva och kändes laddade för match. Idag saknades vår assisterade lagkapten - Maia Gabrielsson Nilsson, Maria Hallberg som var sjuka. Men detta gav andra chansen; Thilda Apelgren kallades in till matchen.

Väl i hallen pratade vi om hur viktigt det är att varje individ i laget bidrar med energi. Varje spelare i laget är viktig. Det är tillsammans vi ger oss chansen att vinna.

Första halvlek börjar och vi har under de första 13 minuterna svårt att göra mål, gör enbart 3 mål på Göteborg Finest fina försvar. Bakåt stod vi hyfsat bra, men i och med att vi har svårt framåt får vi några kontringar mot oss och ligger under 8-3 efter 14 minuter. Där och då lyckas vi vända matchen. De som kliver fram vid detta tillfälle är Johanna Elofsson och Hanna Billing. Vi nollar (0!) Göteborg Finest de sista 16 minuterna och gör själva 8-0 och går till pausvila i ledning 11-8, grymt starkt! I första halvlek spelar Jasmine Björkman i vårt mål och har svårt under de första 14 minuterna, men spelar upp sig och gör en bra sista del av halvleken.

I paus pratar vi om att energin måste upp och viljan att göra mål måste finnas där hela tiden. Vi har under första halvlek spelat oss till bra lägen, både på 9m och på 6m, men har haft svårt att få in bollen. Så vi behöver fortsätta vara konsekventa i vårt spel, men skärpa till avsluten.

Andra halvlek är en transportsträcka mot slutsignalen. Vi bevakar vår ledning och gör inget spektakulärt, men är fortsatt stabila bakåt och gör mål när vi behöver det. Andra halvlek är precis som första halvlek en målsnål historia. I andra halvlek fortsätter Hanna Billing vara bra bakåt och även het på kontring. I andra är det Lisa Hägg som vaktar vårt mål och hon precis som Jasmine gör en bra insats, med ett par fina frilägesräddningar som topp.

Med en bättre skärpa så hade vi kunnat gå ifrån med mer, men idag har vi svårt att komma upp i nivå. Vi vinner matchen med 19-17 och 2 poäng är våra!