Välkommen Christer "CK" Karlsson

Publicerad 2023-05-19 12:22
Bb210110pa085
HK Varberg har gjort klart med en ny huvudtränare för sitt herrlag i Allsvenskan. Välmeriterade Christer Karlsson med över 30 år som elittränare tar nu över HK Varberg.

Christer "CK" Karlsson är ett känt namn inom svensk handboll med över 30 år som elittränare. Det senaste uppdraget var att föra upp Kärra HF damlag till högsta ligan, men med målskillnad missade de kvalplatsen i våras. Att just föra upp lag till högsta ligan är något som står ut på Christers CV som tränare. Hela fem gånger har han tagit lag upp till högsta serien.

1999 tog Christer upp Wasaiterna till Elitserien. Moderklubben är Heid, där både herrlaget (2004) och damlaget (2006) tagit steget upp i högsta ligan under Christers ledarskap. Åren 2011-2015 var Christer huvudansvarig för Önnereds herrlag och tog klivet upp i Elitserien 2015. I Norge ledde han Fredrikstad 2015-2019 från andraligan till respekterad elitstatus. Efter det har han haft tränaruppdrag i Boden och Kärra HF.

"Jag fick ett väldigt gott intryck av klubben och organisationen runt elitlaget vid vår första kontakt. HK Varberg har en tydlig vision att vara ett topplag i Allsvenskan och utmana om en plats i Handbollsligan. Jag är grymt sugen på uppdraget och ser fram emot en härlig säsong i Varberg och leda laget till en topplacering i Allsvenskan.", säger Christer i en kommentar.

Efter en turbulent säsong med ekonomiska utmaningar, så ser klubben positivt på framtiden och har en fortsatt satsning på elithandboll att erbjuda till publiken i Varberg. Herrtruppen är i stort sett spikad där stommen från förra årets säsong är kvar, kryddat med nya spelare så är det ett lag som kommer utmana topplagen i serien. Nästa års allsvenska innehåller flera intressanta matcher, bl a mot Redbergslid och OV Helsingborg från Handbollsligan men även derbyn mot HK Drott. Det är bäddat för många publikfester i Arena Varberg hoppas vi.

"Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss en meriterad ledare som Christer till HK Varberg. Han kommer tillföra mycket erfarenhet kring laget och föreningen, som ledare är han väldigt uppskattad både på och utanför planen. Klubben har en fortsatt tydlig ambition att leverera elithandboll till Varberg, med Christer som huvudansvarig tillsammans med Simon Aulén som assisterande i ledarteamet så ser vi positivt på kommande säsong.", säger Kent Carlson som representant för Elitgruppen.

Md ck
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub