Damer A-lag
Myclub vi gick upp 8april

RIK - HK Varberg

Publicerad 2019-01-25 13:38
Första matchen för året!

Äntligen var vi igång igen, efter en längre ledighet där vi fått återhämta oss och sakna varandra.

Första matchen för året och RIK stod för motståndet, ett lag som vi spelade 26-26 mot på hemmaplan, nu var det upp till bevis och se om vi lärt oss hur de spelar och om vi kan förändra vårt sätt att spela som gör att vi vinner matchen. Frågorna var många..

Matchen börjar trevande och vi byter mål varandra fram till 4-4 och därefter får vi tag på dem och gör ett ryck och går ifrån med något mål, men lyckas inte dra ifrån på ett betryggande sätt utan RIK håller sig kvar i matchen genom att vi har en period där vi slarvar i vårt försvarsspel, vilket leder till att Lisa får en otacksamuppgift i målet under denna period. Men vi fortsätter spela vårt spel och går till pausvila med ledning 14-13. De som visade vägen i första halvlek är Lisa Hägg i målet (7 räddningar i första) och Linnea Gunnesson som gör 3 mål och driver det framåt.

Andra halvlek börjar och vi har pratat om var de är duktiga och hur vi ska lösa deras övergångsspel och vikten av att springa upp i anfallet. Lisa fortsätter stå bra i målet under andra halvlek och hinner med 6 räddningar innan Jasmine Björkman kommer in och fortsätter i samma stil, hinner med 4 fina räddningar under de sista 12 minuterna. Vi står väldigt bra bakåt och släpper inte igenom RIK på samma sätt, vilket ger oss möjligheter till att kontra och trycka upp i anfallet vilket ger oss lätta mål. I andra halvlek är det våra vänster nior som leder oss framåt i form av Johanna Elofsson som gör 3 mål i andra halvlek och Linnea Redenfors som gör 4 mål i andra halvlek. Med bra försvarsspel och målvaktsspel skapar vi förutsättningar till enkla mål framåt och ger oss en betryggande ledninga och vinner komfortabelt med 10 mål! Vinst med 30-20!

Matchen i siffror:

Lisa Hägg 13 räddningar

Jasmine Björkman 4 räddningar

Målgörare:

Linnea Redenfors 6 mål

Johanna Elofsson 5 mål

Linnea Gunnesson 4 mål

Evelina Andersson 3 mål

Moa Bergemyr 3 mål

Klara Oliv 3 mål

Hanna Billing 2 mål

Ida Bergman 2 mål

Maria Hallberg 2 mål

På lördag den 26/1 möter vi Onsala hemma kl: 16.00 kom och stötta oss då! Vi går för vinst!

-------------

Ut på hemsidan.

MVH

Mattias

Skickades från Outlook

Mattias Roth
Md webp.net gifmaker
Md webp.net gifmaker
Md webp.net gifmaker
Md webp.net gifmaker
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub