Publicerad 2019-03-02 23:28
På bortaplan hade vi svårt för Sporttjejerna men idag visade vi att vår utveckling går framåt och att vi blivit bättre som lag och individer under de senaste månaderna. En härlig vinst där laget var största anledningen till en bekväm matchbild.

3 matcher på 7 dagar; onsdag (vinst), lördag (idag) och onsdag (bortaplan). 2 poäng av 6 möjliga i vår pott.

En lördagsmatch på hemmaplan, kan det bli bättre?

Vi samlades och pratade om matchen vi gjorde i Göteborg mot Sporttjejerna och vi var överens om att vi kunde bättre, framförallt bakåt. Men vi är ett annat lag än vi var då och vi visste dessutom var vi skulle lägga fokus i vårt försvarsspel. Denna match valde vi att spela ett 6-0 försvar dels för att utveckla detta försvarsspel men också för att stoppa Sporttjejernas duktiga kantspelare.

Första halvlek startar och vi står bra bakåt och genom att Maia Gabrielsson Nilsson som gör 3 raka V6 mål är vi med i matchen. Försvarsspelet funkar bra och vi får bra tryck i våra kontringar. Under denna halvlek leds vi av Evelina Andersson som driver vårt försvarsspel och är idag säkerheten själv i sina avslut, i första halvlek gör Evelina 4 mål. I övrigt skall nämnas att vi drivs denna afton av kollektivet och har 7 olika målskyttar i denna halvlek. Lisa står bra i första halvlek och gör 17 räddningar på 25 skott. Vi leder med 17-8 i paus.

I paus pratar vi om deras försvarsspel och att vi vill fortsätta styra tempot i matchen och att det krävs en noggrannhet och tålamod för att detta skall lyckas.

Andra halvlek inleds av en sämre period och Sporttjejerna jobbar sig ikapp till 21-16 som närmast, men genom vår stabila första halvlek har vi gett oss utrymmet att ha en lite sämre period. Samtidigt som denna upphämtning kostar en massa energi för Sporttjejerna och ger oss en ny möjlighet att utöka ledningen igen. Vi drivs främst av Ida Bergman på v6 och Jasmine Björkman i målet i andra halvlek. Ida gör 4 viktiga mål när vi drar ifrån igen och Jasmine har ett par fina räddningar (räddar totalt 19 skott). Vinsten är ett faktum, vi vinner med 9 bollar, 31-22!