Hkv banner hemsida mar24

En härlig vinst mot Baltica!

Publicerad 2019-03-01 16:49
Vi spelade under onsdagen match mot Baltica och visade att vi var starkare än dem. Detta gav oss vinst i matchen och 2 poäng i tabellen.

HK Varberg - Baltica

Spelprogrammet kommande vecka är onsdag, lördag och onsdag och vi behöver prestera i varje match, vissa matcher ska vi visa att vi är bättre - likt på bortaplan och andra matcher handlar det om revansch.

Matchen mot Baltica handlade om en match där vi vann borta (med 11 mål) och skulle göra jobbet igen, vi skulle alltså visa att vi är bättre än Baltica, lättare sagt än gjort.. För handboll handlar om kunskap, men utan motivation och energi kan vilken handbollsmatch som helst bli jämn.

Vi träffas i klubbrummet och tjejerna är laddade för match, vissa av våra spelare har minne likt ett USB-minne, så vid genomgången kan vi lägga en plan för hur vi ska spela mot Balticas olika spelare. Tjejerna är på plats i huvudet redan innan avkast.. Väl på uppvärmningen så kan man ta på taggningen och koncentrationen vi har i laget - denna matchen är vår..

Första halvlek börjar och vi spelar vårt 5-1 försvar där vi står bra bakåt och kan med hjälpa av Lisa i målet skapa goda förutsättningar för att gå ifrån. Första 10 minuterna är jämna och vi byter mål med varandra, men därefter är det ett lag på plan. Vi går ifrån och har 7 måls ledning i paus och de som leder vårt lag i första halvlek är Linnea Redenfors (6 mål framåt) och Lisa Hägg (14 räddningar av 24 skott). Ledningen i paus skrivs till 17 - 10.

I paus pratar vi om energin och vårt spel, vissa detaljer som behöver justeras.

Andra halvlek drar igång och vi fortsätter med en tydlighet i våra anfall och ett bra försvarsspel som hjälper Jasmine som nu står i vårt mål. Linnea Redenfors fortsätter leda laget i anfallsspelet och bakåt sliter Evelina Andersson på ett föredömligt sätt. I andra halvlek får vi igång Linnea Gunnesson som löser av en stabil Amanda Lydén och dessa mitt-9-or kompletterar varandra på ett fint sätt och i denna matchen är det Linnea som träffar rätt med sitt skytte. Även denna halvlek läggs grunden i försvaret och det visar sig i statistiken och vi vinner andra halvlek med 13 - 8 och vinsten skrivs med segersiffrorna 30 - 18.