Damer A-lag
Myclub vi gick upp 8april

Baltica - HK Varberg

Publicerad 2018-11-20 11:21
Äntligen match igen, denna gång bortamatch i Lerum med matchstart 18.15.

Denna sena matchtid en lördag var inte optimal, men på grund av att Damtruppen består av 4-7 tjejer som även är Juniorlagsspelare som spelade USM F18 så fick vi flyttat fram matchen. Vi återkommer till USM senare... Denna match består truppen av följande spelare:

MV: Lisa Hägg och Jasmine Björkman

6M: Ida Bergman, Emma Alzén, Anna Gordh och Maia Gabrielsson

9M: Johanna Elofsson, Linnea Redenfors, Linnea Gunnesson, Amanda Lydén, Maria Hallberg, Moa Bergemyr och Hanna Billing

Nu till matchen och matchsamlingen, vi samlas och den uttagna truppen är glada och positiva till att spela match. Det kändes på samlingen, i bussen/bilarna och omklädningsrummet att idag skulle vi ha 2 poäng med oss hem..

Matchen börjar och vi hittar rätt direkt och jobbar bra i försvaret; smäller på och agerar. Arbetet bakåt resulterar i att Lisa Hägg står för väldigt fina parader i målet. Detta skapar en trygghet och ger energi, för denna dag är det svårt att göra mål på oss. Med ett bra försvarsspel följer även ett gott kontringsspel, i första halvlek lyckas vi främst med vår andra fas, både med skott och utspel. Därefter skapar vi många bra lägen för varandra och idag har vi bestämt oss - bollen ska in. I första halvlek är det Amanda och Johanna, tillsammans med Lisa i målet som leder laget på ett föredömligt sätt. Halvtidsresultat skrivs till 16-11 till vår fördel.

I paus pratar vi om att fortsätta springa och trycka med förstånd. Vi pratar även om hur viktigt det är att göra arbetet bakåt , det är nyckeln till att vi kan springa.

Andra halvlek börjar och vi fortsätter göra jobbet både bakåt och framåt. Lisa fortsätter leverera i målet med många fina räddningar och efter ca 15 minuter in i andra halvlek så får Jasmine Björkman komma in och gör även hon en fin match. Vårt anfallsspel ändrar karaktär under andra halvlek och nu är det istället Ida Bergman och Anna Gordh som är våra främsta målskyttar.

Men en match som denna är fler spelare värda ett gott ord och de som sliter hårt i försvaret är Emma, Maia, Hanna, Maria och Moa. Tillsammans är vi riktigt bra! Matchen slutar 33 - 22 till vår fördel - de 2 poängen är våra!

Det som blev/är lite oroande var att Linnea Redenfors fick en ny smäll över sin axel och kunde inte delta på det sätt som vi önskade, men nu ska vi se till att axeln blir smärtfri innan nästa match.

Målskyttar:

Johanna Elofsson 6 st

Ida Bergman 6 st

Amanda Lydén 6 st

Anna Gordh 5 st

Linnea G 4 st

Hanna Billing 1 st

Moa Bergemyr 1 st

Emma Alzén 1 st

Linnea Redenfors 1 st

Maria Hallberg 1 st

Maia Gabrielsson Nilsson 1 st

Räddningar:

Lisa Hägg 19 st

Jasmine Björkman 7 st

Ett extra plus till Linnea G, Maia, Lisa och Linnea R som tidigare under lördagen spelat USM-match mot Stenungsund och bidragit till 2 poäng även där, riktigt starkt att kunna ladda om och leverera även här.

USM steg 2 blev tyvärr slutstation för J-laget, då vi under söndagen förlorade mot Norrköping som var mer noggranna än vi. Men vi revanscherar oss senare på eftermiddagen och vinner mot Karlshamn och slutar som tvåa i gruppen, tråkigt för vårt J-lag att inte få fortsätta i SM-stegen.

Nu laddar vi om till nästa match där vi möter Torslanda som leder serien, så vi hoppas på en bra kamp!

Ses på söndag kl: 15.30!

Vill ni träffas och snacka handboll är vi i Damlaget i Varberg Arena under lördagen då skolcupen spelas där från 09.00-14.30. Välkomna till det!

MVH

Damlagets ledarteam

Bild tagen av Josefine Bergqvist @josefinebergqvistphoto.Mattias Roth
Md webp.net gifmaker
Md webp.net gifmaker
Md webp.net gifmaker
Md webp.net gifmaker
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub