Neutral banner william sept

Välkommen Linus Lindberg

Publicerad 2021-05-04 13:59
Linus3
Linus i sitt lag BK-46. (foto Niklas Montonen)
Glädjande nyheter från HK Varberg, landslagsspelare från Finland ansluter till truppen inför nästa säsong. Välkommen Linus!

Linus är 22år och har precis avslutat sin säsong i Finland där hans lag BK-46 slogs ut i slutspelet. Linus har meriter både från ungdomslandslaget (30 U-landskamper) och A-landslaget (5 landskamper, senast i helgen).

Väldigt roligt och bra att Linus vill komma till oss. Vi har följt honom en tid och det vi hört och sett känns väldigt spännande. Han har en stark fysik och är duktig i läget . Linus är även en duktig försvarsspelare och han passar bra in i lagbygget för framtiden. Det ska bli spännande att se honom i vår miljö och tillsammans med Julian så har vi nu två nya starka vänstersexor för framtiden, säger tränare Hasse Karlsson.

Linus kommer spela för HK Varberg de kommande två säsongerna.

- Det ska bli väldigt intressant och roligt att komma till HK Varberg! Laget och föreningen har stora ambitioner och jag ser det som ett bra val för min utveckling som spelare. Jag hoppas att kunna bidra till att ta upp HK Varberg till handbollsligan igen, säger Linus


Att kunna knyta till sig ytterligare en ung talangfull spelare ligger i linje med den strategi och vision klubben har för att etablera sig i eliten. Sedan tidigare har HK Varberg knutit till sig Axel Skoog från allsvenska AIK, Oskar Davidsson från Sävehof och Julian Sjögren från Redbergslid. Samtliga unga lovande och med meriter från ungdomslandslag.

Elitgruppen fortsätter sitt arbete med att bygga ett slagkraftigt lag till nästa säsong, och även kommande säsonger. Ambitionen är att tillhöra toppen i Allsvenskan 21/22, och återigen ta steget upp i Handbollsligan. Visionen är att långsiktigt etablera HK Varberg bland de främsta i Sverige.

Md linus4
Linus i finska landslaget.
Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub