Neutral banner william sept

Staffan Olsson förstärker vår elitorganisation

Publicerad 2020-09-02 13:59
Hkv 1
Staffan Olsson och Hasse Karlsson
HK Varberg stärker upp organisationen kring Elitverksamheten. HK Varberg har inlett ett samarbete med Staffan Olsson för att ta nästa steg i klubbens elitsatsning, Staffan kommer bidra med sin stora erfarenhet och kunskap med individuell spelarutveckling.

Staffan har en gedigen handbollsbakgrund och är en av Sveriges mest kända handbollsprofiler, med spel i landslaget och utomlands, som förbundskapten i Sverige och tränare i Paris SG. Staffan har och är djupt engagerad i talangutveckling inom handboll, hans roll inom HK Varberg blir spelarnas individuella utveckling inom elitverksamheten.

Bakom satsningen står en grupp av föreningens partners, som vill fortsätta utveckla vår elitsatsning och ge ytterligare förutsättningar att etablera HK Varberg i Handbollsligan. Likt många andra elitföreningar är därför denna investering öronmärkt till just detta, det berör inte övrig verksamhet i klubben. Samarbetet är inte tidsbestämt, men till en början fram till årsskiftet 20/21. HK Varberg gör sin andra säsong i Handbollsligan och har som ambition att etablera sig i högsta serien. Föreningen har även ett damlag i Div 2, ett utvecklingslag herr i Div 3 och en växande ungdomsverksamhet underifrån med över 400 barn och ungdomar i sin verksamhet.

- Jag ser fram emot att jobba med HK Varberg och Hasse Karlsson samt att bidra och skapa de bästa förutsättningar, för att nå nästa steg i utvecklingen och uppnå nya sportsliga framgångar. Jag har fått en väldigt positiv bild av HK Varberg som förening, som med små medel har kunnat ta stora steg inom svensk handboll. När möjligheten dök upp blev jag intresserad och ser framemot att kunna bidra med min kunskap och erfarenhet, säger Staffan Olsson.

I rådande situation har idrottsföreningarna det tufft ekonomiskt och det är ingen hemlighet att HK Varberg också har det, med många osäkerhetsfaktorer att ta hänsyn till. Vi har en bra dialog med våra sponsorer och samarbetspartners och är övertygade att detta samarbete, långsiktigt gynnar hela föreningen och även Varberg.

- Vi är givetvis väldigt stolta och glada över att Staffan kommer vara en del av vår elitsatsning inom HK Varberg, han kommer att tillföra mycket kunskap och erfarenhet till hela vår förening, säger Kent Carlson, Elitansvarig HK Varberg.

Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub