Neutral banner william sept

Senaste nytt om träning för unga

Publicerad 2021-02-08 11:49
Corona
Den 4 februari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller under två veckor, men kan komma att förlängas. Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare.

Folkhälsomyndigheten har tidigare meddelat att elitidrott på högsta nivå är undantaget samt att alla åldrar kan träna utomhus så länge det kan ske på ett smitt säkert sätt.

Med anledning av detta samrådde Varbergs kommun med övriga hallandskommuner, Länsstyrelsen samt Region Halland under torsdagen och fredagen. Nu har kommunerna enats om en inriktning för att öppna upp successivt enligt regeringens rekommendation - men efter lokala förutsättningar.

Beslutet innebär att kommunens idrottsanläggningar kommer att öppnas för föreningsdriven träning för äldre ungdomar från och med den 8 februari.

Arbetet med att ändra de informationsskyltar som sitter på anläggningarna startar på måndag och kommer ske succesivt.

Susanne Dani, Verksamhetsutvecklare anläggning - Kultur – och fritidsförvaltningen

Mer info finns på SHF:s hemsida, in och läs Rekommendationer för verksamhet - Svenska Handbollförbundet (svenskhandboll.se)

Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub