Myclub banner neutral

Peter Sörling en av Hallandslagets förbundskaptener

Publicerad 2019-11-08 13:28
Img 4589
Peter Sörling som till vardags är ledare i föreningens ungdomslag och handbollsskola är under helgen i Nyköping som Förbundskapten för flickornas Hallandslag.
Vi träffade Peter innan han åkte till Nyköping där han ska leda Hallandslaget för flickor födda -04.


Hej Peter!

- Hej!

Förbundskapten för flickornas Hallandslag, hur känns det?

- Hej! Det känns bra. Det ska bli mycket spännande att få åka till SverigeCupen med detta härliga gäng.

Vad har du för förväntningar?

- Förväntningarna är at både tjejerna och vi ska ha riktigt roligt, njuta av att få se och uppleva mycket bra handboll och att vi själva presterar på den nivå vi vet att vi kan.

Vilka målsättningar har du för helgen?

- Personligen så ska jag njuta så mycket det går av att få se och snacka handboll en hel helg. Jag kommer att lära mycket av alla duktiga handbollsmänniskor som är där. Rena drömmen för en handbollsnörd som jag.

Vilka mål har ni som lag?

- Spelmässigt så är målsättningen att vi ska ge alla lag en rejäl match. Vår styrka är försvarsspelet så vi kommer att göra det riktigt svårt för alla som möter oss.

Hur är känslan i tränarteamet?

- Känslan är positiv! Vi är 3 stycken som älskar handboll och som har kunnat bolla mycket och som har hittat tydliga roller trots att vi inte kände varandra sedan innan.

Vilka har du i ditt team? Har ni olika roller eller hur har ni det?

- Förutom jag så är även Johan Vestbö från HK Varberg och Gunilla Olsson Friberg från Särökometernas HK. Johan och jag känner varandra sedan tidigare och har bland annat tränat u-laget ihop när det gick upp till div 3. Johans roll är att sköta det administrativa och lite materialare. Med ett öga för lite detaljer och hålla lite koll på speltid under matcherna är han et viktigt bollplank i analyserna före och efter. Gunilla har erfarenhet från 10 års landslagsspel och 3 SM-guld i sitt bagage så att hon har lärt mig en hel del kan man lugnt säga. Gunillas roll är att vara min högra hand och hon har haft lite större ansvar för försvarsspelet och jag har tagit ansvar för anfallsspelet. Under matcherna coachar jag och Gunilla tar snacket med spelarna på bänken.

Berätta för oss, vem är du och vilken tränarfilosofi har du?

- Jag är 38 år och har varit handbollstränare i 23 år nu. Gift och 5 söner (som alla spelar handboll) Jag är TS2 utbildad och har tränat både killar och tjejer och från barn upp till elitnivå på damsidan. Idag tränar jag Handbollsskolan födda 2011-2012, P9 samt P11 i HK Varberg. Min filosofi bygger mycket på att spelarna har en stor grundkunskap i försvar och anfall samt målvaktsspelet. Att utveckla en spelförståelse hos alla spelarna för att de själva ska kunna ta snabba beslut på planen oavsett position.

Vilka är dina styrkor som ledare?

- Jag tror att mina största styrkor är att bygga lag där alla känner sig välkomna och har kul. Alla känner en gemenskap som i sin tur ger en vilja att träna och utvecklas.

Tack och lycka till!

- Tack tack.

Vill ni följa Peter och flickornas helg så följer ni dem genom: http://www.svenskhandboll.se/Sverigecupen/ och laget instagram #hallandslaget_fp04

HK Varberg
Md bokabiljett
Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub