Neutral banner william sept

Handboll Väst: Ny grafisk profil och seriespel

Publicerad 2021-05-19 13:04
Samtliga sdf
Införandet av den nya grafiska profilen sker från och med maj 2021. Allt eftersom behoven uppstår kommer distrikten succesivt att byta ut gamla logotyper och färger mot de nya.
Från och med den 1 maj 2021 går svensk handboll in i en ny organisation där 13 distrikt blir fem. Samtidigt presenteras en ny grafisk profil för de nya distrikten.

HK Varberg ingår numera i Handbollförbundet Väst, det största distriktet i Sverige. Så här beskriver man tänket kring den nya logotypen.

"Den nya logotypen har skapats ur sömmarna som en handboll är uppbyggd av. Sömmarna som knyter ihop bollen står för gemenskap och kamratskap inom handbollsfamiljen. Det är glädje och gemenskap, fair play, utveckling och allas lika värde som håller ihop oss. Den öppna delen av symbolen illustrerar den hand som i farten håller i handbollen. Logotypen ska också ligga i framkant och ge ett modernt intryck. För att särskilja de olika distrikten har logotypen färgsatts i fem olika färger; röd (Syd), ljusblå (Väst), orange (Mitt), grön (Öst) och mörkblå (Norr)."

Seriespel

Till kommande säsong innebär det bl a att vi enbart anmäler oss till ett distrikts seriespel på ungdomssidan. 2021/2022 har vi 8 ungdomslag på flicksidan, från att delta i Handbollsfestival för de yngsta (födda 2013) upp till Flickor 2007 i seriespel. Vårt damlag spelar även kommande säsong i division 2. På pojksidan är det 11 ungdomslag anmälda, även där för de yngsta i Handbollsfestival till Pojkar 2006 i seriespel. För våra seniorer på herrsidan innebär det spel i Allsvenskan och division 3 för HK Varberg 09.

Just nu har de tävlingsansvariga på resp distrikt fullt upp med serieindelningar och lottningar. Vi håller våra tummar för att nästa säsong blir mer "normal", med matcher och publik på plats.

Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub