Myclub banner neutral

Damerna var nära, men inte tillräckligt..

Publicerad 2020-02-09 19:27
F7615f41 fc11 4513 abb2 9f1a5f4dadb7
Damerna spelade match i helgen mot BK Heid, efter en fin andra halvlek så blev matchen jämn, men tyvärr räckte det inte till för 2 poäng.
Damlaget gästades av Heid i lördagens match på hemmaplan. Men tyvärr räckte vi inte hela vägen.

HK Varberg - BK Heid


Damer division 2

I lördags spelade damerna en på förhand viktig match i och med tabelläget.

Vi inleder matchen på ett mycket fint sätt, vi jobbar hårt bakåt och får träff på de farligaste spelarna och kan själva gå på mål. Men vi orkar inte riktigt stå emot Heids stora skyttar (som delvis är inne i deras A-lag i SHE). Vi kommer in i en period där vi har svårt att göra mål under första halvlek, det innebär att vi har ett halvtidsresultatet som är 11-15.

Under pausen pratar vi oss samman för att inte göra samma misstag igen och vi pratar vidare om vår matchplan, i vilka val vi har inför andra halvlek.

Andra halvlek börjar tungt och vi väljer gå ut på punkt på deras bästa spelare Hanna Wedenby, som tillslut gör 10 mål denna dag. Vi kommer in i vårt spel efterhand och vi får till försvarsspelet, vi börjar springa och i och med det så jobbar vi oss ikapp Heids försprång. Vi har under sista minuterna en boll upp till Heid med bollen under kontroll, missar tyvärr läget med stolpe ut och Heid sätter tyvärr sitt anfall därefter. Handboll när den är som värst. Slutresultat 28-30, tråkigt!

Denna match visar tjejerna än en gång att vi spelar handboll i 60 minuter och vi gör det som ett lag. Matchens lirare utses till Linnea Redenfors (med 5 mål) och vår bästa målskytt blir Evelina Andersson (med 9 mål). Inom laget utses Hanna Billing (med 3 mål + många fina assist) till lagets främsta.

Vi står upp och spelar fin handboll i närmare 50 minuter denna match och vinner andra halvlek med 2 bollar. Starkt!

Nu väntar en returmatch mot Heid i och med att vår serie vänder. Så nu är det vår tid!

Ni som var i hallen, tack för stödet! Det betyder mycket för oss! Ses framöver!

Mattias Roth
Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub