Neutral banner william sept

Morten Damgaard förlänger två år

Publicerad 2021-03-16 08:29
Bb201202ka007
Glädjande nyheter att Morten Damgaard förlänger sitt kontrakt med HK Varberg och är med på resan tillbaka till Handbollsligan.

Efter sista matchen i Handbollsligan står det klart att vårt herrlag spelar i Allsvenskan nästa år. Vi har en målsättning att tillhöra Handbollsligan och det är det vi kommer att jobba för. I detta arbete pågår nu att dels behålla och förlänga kontrakt med de spelare vi har i truppen och vill vara med på nästa resa med HK Varberg när vi ska tillbaka till högsta ligan.

Glädjande så väljer Morten Damgaard att förlänga sitt kontrakt med HK Varberg och vill vara med på resan tillbaka till Handbollsligan.

Morten värvades till HK Varberg inför debutsäsongen i Handbollsligan säsongen 2019/2020. Under sitt andra år i laget har han vuxit fram till en av lagets viktigaste spelare som med sin attityd och inställning har visat vägen i många matcher. I sin roll som mittnia har han vuxit under säsongen. Statistiken från Handbollsligan över flest assist talar sitt tydliga språk och placerar Morten på 2a plats, endast slagen av enligt många ligans bästa spelare, landslagets Jonathan Edwardsson i Sävehof.

- Vi är verkligen glada att Morten väljer att stanna i HK Varberg, en viktig pusselbit med rätt attityd på plats i nästa års lagbygge , säger tränare Hasse Karlsson.

- Jag är jätte nöjd med att stanna kvar i Varberg. Jag har varit i Varberg i två säsonger och jag trivs jättebra på och utanför planen. Det är en fantastiskt förening, som jag vill fortsätta vara en del av. HK Varberg utvecklas på alla områden och det ska bli kul att vara med även nu i framtiden.
Det var självklart inte planen att vi skulle åka ut från ligan, men jag ser fram emot att göra allt för att ta tillbaka HK Varberg upp till Handbollsligan igen. Det har varit en tuff säsong utan våra fans i Arenan men jag glädjer mig till att de snart förhoppningsvis är tillbaka. Den vision som klubben, elitgruppen och alla kring har, tror och litar jag på, varför jag också stannar,
säger Morten i en kommentar.

Sedan tidigare är det officiellt att både Jonathan Lindberg och Anton Jönsson väljer att avsluta sina karriärer. De kommer vara saknade i den gröna tröjan.

Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub