Neutral banner 2021

Mattias och Peter leder damlaget mot nya mål

Publicerad 2021-06-17 15:05
Damroth
HK Varberg Dam ser fram emot en ny säsong i Div 2 med Mattias Roth som ansvarig huvudtränare tillsammans med Peter Sörling.

Efter två säsonger som inte blivit som någon tänkt sig så ser vi nu framemot en ny säsong för vårt damlag i Div 2. Säsongen 19/20 fick avbrytas precis i slutskedet och kunde inte spelas färdigt och föregående säsong 20/21 kom knappt igång, förrän restriktioner satte stopp för både spel och träning inomhus. Nu hoppas vi på en "normal säsong" igen, med både träningar och seriespel.

Damlaget tog steget upp i Div 2 inför säsongen 19/20, det står nu klart att Mattias Roth och Peter Sörling tillsammans kommer fortsätta leda laget kommande säsong.

- Målet med damerna är att vi ska ta nästa steg så vi kan vara med i toppen av tabellen säsongen som kommer. Extra roligt är att jobba med så många unga hungriga tjejer som dessutom har HKV som moderklubb, men i år kommer det krävas att vi får in någon eller några spelare för att fylla luckorna som har lämnats då vissa tjejer slutat pga civilkarriär, studier eller liknande, säger Mattias i en kommentar.

Mattias har även kvar sin roll som ungdomsansvarig och som tillsammans med Simon Aulén, kommer de att jobba vidare med att utveckla vår växande ungdomsverksamhet.

-Jag hoppas att restriktionerna och pandemin går över efter alla fått vaccin och då kan handbollen gå igång på riktigt igen, med matcher och dyl. När den väl gjort det så är målet att fortsätta jobba med ledarna och skapa trygga och utbildade ledare, de är nycklarna till att barnen fortsätter med handbollen. Dessutom vill vi fortsätta utveckla våra evenemang såsom läger, skolcup och beachhandboll säger Mattias.

Föreningens satsning på våra damer ligger i linje med #vision2025 där det långsiktiga målet är att även ha ett damlag högre upp i seriesystemet. Damlaget består till huvuddelen av egna produkter fostrade i HK Varberg, underifrån på sikt är det stora grupper av flickor som spelar handboll som i framtiden förhoppningsvis ska representera HK Varberg.

Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub