Myclub banner 1okt

Inför IFK Ystad

Publicerad 2019-09-10 21:30
Match2
Dags för säsongens första bortamatch och det mot IFK Ystad. Matchen sänds i C More med matchstart kl 19.00. För våra supportrar på hemmaplan, välkomna till Solviken att titta på matchen tillsammans.

IFK Ystad segrade i sin premiär hemma mot O/V Helsingborg med uddamålet 24-23. Vi själva har förberett oss genom att gå igenom matchen mot Lugi och självfallet motståndet som väntar. I matchen mot Lugi tog vi med oss mycket som var bra men också lärdomar som tar med oss för framtiden. Med lite flyt och färre tekniska fel så hade vi kunnat haft ledningen i halvlek och då vet man aldrig vad som kunnat ske.

Totalt i första halvleken är det en märklig målutveckling där vi släpper in 0 mål första 7 minuterna och 1 mål sista 7 minuterna i halvleken. Det vill säga 14 minuter där vi släpper 1 mål och således 16 minuter där vi släpper 10 mål. Men Lugi var strået vassare denna gången och som sagt, nu är premiären överstökad och vi är laddade för nästa uppgift på onsdag.

IFK Ystad tränas av Sebastian Seifert fd spelare och tränare även i det andra Ystadlaget (Ystad IF). Laget har flera rutinerade spelare där Fredrik Petersen alltid är sevärd och där gäller det att vi är uppmärksamma. Johan Nilsson har utvecklats än mer som skytt och genombrottsspelare och i mål finns den spektakuläre Måns Landgren bland annat.

Matchen kommer säkert präglas av mycket kamp där två duktiga försvar ska passeras. Således blir det extra viktigt med några "lätta" mål på kontring. Får vi till den biten och vårt försvar och målvaktsspel så vet vi att vi är riktiga bra. Att notera även att Simon Aulén som kom HK Varberg till denna säsong från just IFK Ystad.

Grabbarna är sugna på revansch och det är det bästa med Idrott. Det kommer alltid nya matcher och nya möjligheter. Upp till Kamp!

/Hasse Karlsson

Md hkv 44 2
Simon Aulén kommer tillbaka till Ystad och möter sina forna lagkamrater.
Md bokabiljett
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub