Neutral banner william sept

Vi är kvar i Handbollsligan

Publicerad 2020-03-20 11:22
Danne
Stolta och starka tillsammans - HK Varberg!
Nästa säsong utökas herrligan till 15 lag då HK Aranäs flyttas upp och kvalspelet stryks. – Det blir mycket känslor. Man kommer att tycka olika, säger förbundets generalsekreterare Robert Wedberg till SVT.

Handbollen gör som ishockeyn och volleybollen och väljer att inte utse några mästarlag varken på herr- eller damsidan den här säsongen.

I måndags valde förbundet att ställa in resten av säsongen för alla landets serier. Den sista omgången i handbollsligan (högsta serien för herrar) avgjordes därmed inte och det blev inget slutspel vare sig för herrarna eller damerna, som redan hade spelat klart sin grundserie.

De aktuella tabellerna fastställdes därmed som sluttabeller.

"Inget roligt beslut"

Alingsås HK vann grundserien på herrsidan och H65 Höör på damsidan.

I och med att herrligan inte var färdigspelad står det klart att inget lag åker ur, utan serien utökas i stället till 15 lag nästa säsong då HK Aranäs går upp från allsvenskan. Inga kval spelas.

Varberg blev sist i herrarnas liga, men eftersom de hade kunnat gå om OVHelsingborg i den sista omgången får de behålla sin plats i serien.

– Man får ha förståelse för att det är tråkigt att man inte får spela om att gå upp om man har kämpat en hel säsong och hamnat på kvalplats. Det är ingen som tycker att det är ett roligt beslut, säger Robert Wedberg, som menar att förbundet ändå är tryggt i sitt beslut, till SVT.

Saxat från TT

Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub