Neutrabanner

Herrlaget satsar vidare på egna produkter

Publicerad 2021-06-17 13:26
17juni
Våra egna lovande spelare August, Oskar och Adam kommer alla tre tillhöra Herrtruppen kommande säsong i Allsvenskan.

Alla tre har varit en del av herrtruppen de senaste åren och är nu glädjande även en del av HK Varbergs Elitlag kommande säsong. Oskar och August var med under hela förra säsongen med inhopp i Handbollsligan. Tillsammans med Calle, William och Elliot så tillhör de gruppen av våra egna produkter i herrlaget.

Det är spännande! Det är ju min moderklubb och något man sett fram emot sen man var liten och spelade i knattelaget. Det blev väl fyra, fem matcher i Handbollsligan där jag spelade mycket, men många matcher med femminutersinhopp. Det var tufft, men roligt, att få känna på lite större smällar och möta kända spelare, säger Oskar till HN.

Även August fick känna på en högre nivå förra säsongen genom att träna med herrlaget och vara en del av truppen.

Man har ju suttit på läktaren och sett deras matcher när man var yngre, även när de var i division två och tre och det här är något man alltid har strävat efter att tillhöra herrlaget, säger August i en kommentar.

Adam är tillbaka efter en knäskada i korsband och menisk. Nu är han äntligen tillbaka på planen igen med handboll efter ett år av rehab. Adam var en del av herrlaget redan under första säsongen i Handbollsligan och hoppas nu ta en större plats i laget.

Huvudtränare Hasse Karlsson är mycket nöjd med att August, Oscar och Adam vill fortsätta satsa och ta nästa steg i sin karriär.

- Det är väldigt kul med tre unga egna produkter som vill satsa vidare. Alla tre ha en stor potential att ta det steget som krävs att spela elithandboll, extra kul att de får göra det i sin moderklubb HK Varberg, säger Hasse.

Den här veckan är den sista veckan med träning med laget innan det är sommarsemester. Laget återsamlas igen den 20 juli när säsongen börjar dra igång på allvar. Redan den 31/7 väntar en träningsmatch mot Alingsås HK som befinner sig i Varberg på läger. Därefter årets första tävlingsmatch i Svenska Cupen, hemma mot Karlskrona den 12/8.

Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub