Neutral banner william sept

Hasse och Simon leder herrlaget

Publicerad 2021-05-20 17:15
Hasse simon
Hasse Karlsson stannar som tränare i HK Varberg. Nästa säsong kommer han att assisteras av Simon Aulén. Bild: Ludwig Billengren/HN
Nu är det klart med ledarstaben kring herrlaget kommande säsong. Huvudtränare Hasse Karlsson kommer ha Simon Aulén vid sin sida som assisterande.

Försäsongen inför återstarten i Allsvenskan för vårt herrlag är redan i full gång. Nu står det klart med teamet kring laget, där Hasse Karlsson som huvudtränare har förlängt sitt kontrakt med föreningen ytterligare minst två år. Vid sin sida kommer Hasse ha tidigare spelaren Simon Aulén.

- Det känns väldigt bra. Jag trivs väldigt bra i föreningen och det är väldigt inspirerande att fortsätta den häftiga resa vi tillsammans gjort i klubben. Jag känner även ett stort stöd från styrelse och föreningen, och är både stolt och glad att jag får fortsatt förtroende vara med och utveckla vår verksamhet, säger Hasse i en kommentar.

Hasse har skrivit ett två-års kontrakt med option på förlängning på ett år. Målet är att tillhöra toppen i Allsvenskan och åter ta steget upp i Handbollsligan. Parallellt med tränaruppdraget kommer Hasse fortsätta jobba med föreningens sponsorer och partners, och fortsatt vara en del i organisationen kring klubbens fortsatta tillväxt.

Simon Aulén som kom till Varberg inför säsongen 19/20, och har nu avslutat sin aktiva karriär får förtroendet som assisterande tränare i herrlaget. Simon är redan engagerad i föreningen både som ungdomsledare och ansvarig för den växande ungdomsverksamheten tillsammans med Mattias Roth. Det är en roll ha kommer fortsätta ha parallellt med uppdraget kring herrlaget.

Jag är jätteglad och ödmjuk för möjligheten som del av ledarstaben i herrlaget. Jag ska göra allt jag kan för att bidra på bästa sätt. Min roll i ungdomsverksamheten kommer jag givetvis fortsätta med också. Det gör att vi som förening får en röd tråd från seniorlag till ungdomsverksamheten. Jag tycker att det är ett kanonbra steg i vår utveckling. Jag blir en länk mellan U- och A-lag, men även ner till de yngsta i föreningen, säger Simon i en kommentar.

- Vi är väldigt nöjda med den här lösningen att få behålla Hasse som huvudtränare för vår elit-satsning och den kontinuitet som krävs i vårt arbete med att etablera oss bland de främsta inom svensk handboll. Att även kunna knyta till oss Simon till ledarstaben ser vi fram emot, Simon har nyligen spelat i laget och har stor erfarenhet från många år i elithandboll och vet vad som krävs för att ta nästa steg för våra yngre spelare, säger Elitansvarig Kent Carlsson i en kommentar.


Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub