Neutral banner william sept

Förtydligande information om Hallands restriktiva linje för idrotten

Publicerad 2020-12-16 13:24
Sm square corona
Vi har fått många frågor efter det mejl vi skickade ut igår angående fortsatta restriktioner för idrotten i Halland. Jag förstår att det kan vara svårt att förstå när det kommer beslut från olika håll. Jag ska försöka förklara anledningen till beslutet.

Kommunerna i Halland har ett mycket bra och nära samarbete och vi har bestämt oss för att Hålla Halland helt vilket innebär att vi ska hålla samma linje i hela länet när det gäller anpassningar i våra verksamheter.

Vi har just nu en mycket omfattande smittspridning som ökar i både Kungsbacka och alla andra kommuner i Halland. Stora delar av samhället är påverkat av smittspridningen och vi har till exempel behövt övergå till distansundervisning på gymnasiet, tillfälligt stängt flera högstadieskolor och infört besöksförbud inom äldreomsorgen.

Med anledning av detta var vi alla överens om att det nu inte är lämpligt att öppna upp möjligheter att träna för personer äldre än 15 år, även om de nationella allmänna råden nu tillåter det under försiktiga former.

Vi har tillsammans beslutat att låta restriktionen om träning i kommunens anläggningar ligga kvar likt under de lokala allmänna råden, för att det aktuella smittoläget kräver det. Beslutet gäller till den 10 januari. Besked om hur det blir efter 10 januari kommer innan jul.

Vi vill använda den naturliga paus som jullov och ledighet kan innebära, till att stoppa smittspridningen. Vi hoppas att en sådan paus kan innebära att vi så snart som möjligt kan gå tillbaka till mer normala förhållanden för idrotten igen.

Vi vill inget hellre än att kunna öppna möjligheten till träning, tävling, motion och rörelse på våra anläggningar. Vi är mycket väl medvetna om att detta är en viktig folkhälsofråga. Men först måste vi få stopp på den allvarliga smittspridningen vi har just nu.

Jag vill också säga att anledningen till att informationen kom samtidigt som den började gälla är att beslutet togs väldigt nära inpå, eftersom vi utgår från aktuellt smittoläge. Jag beklagar om ni har gjort ett omställningsarbete som just nu inte går att tillämpa. Det är mycket som inte blir som planerat i år men jag är säker på att ni kommer ha nytta av era förberedelser den dagen vi kan öppna upp igen.

Mhh

O R Melleroth

Hallands HF

hallands.hf@telia.com

Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub