Neutral banner anton

Förlust i historisk premiär

Publicerad 2019-09-07 18:57
Resultat omg 1
HK Varbergs historiska premiär i högsta serien slutade med förlust, 21-28, mot Lugi inför 1.674 åskådare i Arena Varberg.

Premiärnerverna var som bortblåsta i hemmalaget första 10 minutrarna, 4-0 efter 7 minuters spel och hemmasupportarna trodde knappt sin ögon. Nyförvärvet från Israel, Ram Turkenitz, presenterade sig sig direkt i Handbollsligan genom att dundra in 1-0 i första anfallet. Ett av hans totalt nio mål i matchen, och genomgående hemmalagets bästa spelare på planen. Men verkligheten kom ikapp snabbt. Lugi kvitterade till 6-6, och sedan var hemmalaget inte längre i någon ledning.

Början av andra halvlek gjorde Lugi direkt tre mål och rykte till sig en fyramålsledning som laget kunde hålla matchen ut. I slutet rann det iväg lite när HK Varberg chansade framåt och försökte komma ikapp och släppte in några enkla mål i tom bur i 7-6 spel.

- Det spelar ingen roll även om jag är nöjd med min insats. Hela laget måste vara som bäst när vi möter lag som kommer topp åtta i den här serien. Det var en härlig atmosfär, fantastiskt att se. Jag kan bara jämföra det med när vi spelar med israeliska landslaget. Det är kul att se att människorna är så passionerade, sa Ram Turkenitz till Hallands Nyheter efter matchen som fick beröm för sitt spel av motståndartränaren Thomas Axner.

Slutresultat skrevs till 21-28 inför en välbesökt Arena Varberg, ett hemmastöd som verkligen krävs i Handbollsligan denna säsong.

Välkomna tillbaka den 21 september när vi tar emot IFK Kristianstad.Md hkvarberg 40
Ram Turkenitz gjorde nio mål i premiären.
Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub