Myclub banner neutral

Feb 2020 Nyhetsbrev och rapport ifrån styrelsen

Publicerad 2020-02-06 17:00
Hk vbg
Stolta och starka tillsammans!
Hej, Här kommer en nyhet, ett nyhetsbrev och en rapport från styrelsen kring några punkter i vår förening, HK Varberg. Hör gärna av er om vad ni vill veta mer om i nästa brev.

Vi är fantastiskt glada att just du är med i vår förening! Vi växer och vi behöver ha med så många som möjligt i någon funktion i klubben. Många av er hinner faktiskt med att engagera er och det är vi oändligt tacksamma för och inte minst för alla barn och ungdomar som får en meningsfull fritid.

VI VÄXER OCH HAR FRAMGÅNGAR!
HK Varberg ligger för första gången i Handbollsligan, Sveriges högsta serie i handboll. Detta är historiskt! Starten har dock varit trög. Säsongen börjar lida mot sitt slut och för att stärka tränare och lag har vår sportchef, rekryterat en mental tränare och vi har åter fått stöd från en av våra tidigare tränare, precis som vi fick förra året. Målet är att ta en kvalplats och vinna vårt kval. Vi skall etablera oss i Ligan – det är vårt absoluta mål. Ja, vi vann ju kvalet upp till Ligan för ett år sedan och det ska vi göra om! Vi behöver allas stöd på matcher och stöd från fler sponsorer. HK Varbergs damer spelar i division 2, vilket också är en bedrift, även detta historiskt. Helt egna produkter i laget, förutom 1 spelare. Man ligger på en 5:e plats med häng på plats 4 och 3. Nystartat damseniorlag i division 5, ligger i mitten av den serien. HK Varberg Utvecklingslag (herr) spelar i division 3. Här har vi förhoppningsvis möjlighet att nå division 2. HK Varberg 2 spelar i division 6. Tillsammans är vi starka!

HK Varberg fortsätter blomstra och vi fortsätter växa i antalet medlemmar, inte minst i de yngre åldrarna – vi börjar närma oss 600 medlemmar. Våra lag utvecklas och vi har även i de äldre lagen sportsliga framgångar vilket är roligt. Damerna och Utvecklingslaget har stabiliserat sig på en hög nivå. I detta sammanhang vill vi också tacka alla fantastiska föräldrar som bidragit! I takt med att vi växer söker vi ständigt nya ledare men även personer som kan engagera sig i HK Varberg på olika sätt. Vi behöver personer t.ex. till ledaruppdrag, Ungdoms-styrelsen, Cupgrupper och Beachandbollen, på sikt behöver vi också bilda nya grupper för att genomföra allt arbete i föreningen t.ex. inom event i Idrottshallen.

Har du möjlighet att bidra, hör då av dig till kansliet på kansli@hkvarberg.se

EKONOMI

Det senaste året har styrelsen med kassör Sanna Wulker-Sylmé i spetsen jobbat hårt med ekonomin i föreningen, till sin hjälp har vi lyckats knyta Bengt Gabrielsson. Klubbens ekonomi är i balans. Vårt motto är en hållbar rimlig budget och att inte dra på oss onödiga kostnader.

Sponsorintäkter är fortfarande välkomna och lottförsäljningen är viktig.

SPONSORER
Vi vill rikta ett stort tack till våra sponsorer! Vi är otroligt tacksamma för de insatser ni gör får våra barn och ungdomar i HK Varberg och representationslaget! Under säsongen har vi knutit till oss Måns Lundahl, som har tagit över huvudansvaret under säsong, för att Hasse skall kunna fokusera på Ligan. Måns har ett fantastiskt nätverk och har vuxit in i vår klubb, i Eventgruppen, VIP event, mm. Med både kompetens och glädje hjälper han klubben till nya nivåer. Måns är en viktig del i Sponsor­gruppen som fortsätter att jobba på med fler sponsorer för både innevarande säsong och nästa.

Vill du vara med och sponsra våra barn, ungdomar, dam och representationslag i HK Varberg inför säsongen 2020/2021? Hör då av dig till mans@hkvarberg.se. TACK FÖR DITT BIDRAG!

VÅRA LEDARE
Alla ledare i HK Varberg jobbar idag ideellt, helt utan ersättning. Vi vill rikta ett stort tack till alla ledare, som lägger mycket av sin fritid för att våra barn- och ungdomar ska få spela handboll! Föräldrar - se till att stötta ledarna med det ni kan hjälpa till med, uppskatta deras arbete och ha en bra dialog med dem. TACK!

VÅR ORGANISATION

Vi har som ni uppmärksammat vuxit, ni känner ju alla Yvonne på kansliet, Mattias Roth som ansvarar för PSI (gymnasieutbildning med handboll) plus administration som Ungdomsansvarig och Hasse, herrlagets tränare. Därutöver har vi hyrt in Bengt Gabrielsson för ekonomi och Måns för att jobba med sponsring och event. I övrigt är det ideellt arbete som är grundbulten för fungerande föreningar.

YVONNE PÅ KANSLIET
Yvonne på kansliet är vårt "nav" i verksamheten och har nu fått jobba in sig på kansliet under en period. Yvonne är verkligen en tillgång för vår verksamhet och vi är tacksamma för allt hon gör. Tack Yvonne! Vill ni komma i kontakt med Yvonne så når ni henne på yvonne@hkvarberg.se

HK VARBERG 2 SPELAR I DIVISION 6

Vårt integrationslag kämpar vidare och för denna säsong har vi ett lag som spelar i div. 6. Laget behöver fler spelare, ledare och allmänt stöd. Flera av spelarna har kommit till Sverige som ensamkommande, utan föräldrar som kan hjälpa till med mat, köra till matcher och annat stöd. De har börjat med en idrott som de aldrig utövat och efter att ha tränat på bra så spelar man nu i serien. Är du sugen på att träna, spela matcher, leda eller på annat sätt hjälpa till kring laget? Kontakta Annica på annica.cauchy@gmail.com

BEACHHANDBOLL 6 JUNI
I sommar är det återigen dags för HKV beach-handboll under Apple Bay Day. Arbetet pågår för fullt och vi kommer att rapportera mer under våren. Vill du och kan du vara med i event-staben, hör av dig till mattias@hkvarberg.se

Vi önskar alla våra medlemmar en fortsatt fin säsong! fortsätt följa oss på socialmedier för den senaste informationen!

Glöm inte att gå på matcher och stötta alla våra lag i HK Varberg!
Vi ses i hallarna!

Styrelsen


Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub