Myclub banner 1okt

Damlaget klara för div 2!

Publicerad 2019-04-23 09:11
Myclub damer 23april 8
Truppen som gjorde säongen 2018/2019 till en historisk säsong. Fr. vänster, stående: Linda Gabrielsson, Mattias Roth, Emma Alzén, Hanna Billing, Linnea Redenfors, Linnea Gunnesson, Ida Bergman, Anna Gordh, Johanna Elofsson, Klara Oliv, Linnea Alzén och Lennart Westh. Fr. vänster, sittande: Maria Hallberg, Amanda Lydén, Maia Gabrielsson Nilsson, Lisa Hägg, Jasmine Björkman, Moa Bergemyr och Evelina Andersson. Frånvarande spelare: Felicia Blomqvist, Thilda Apelgren, Clara Lager, samt ledaren Annelie Billing.
Tillsammans gick vi upp, en gång till! HK Varberg damer tar steget upp i division 2 kommande säsong!

Efter historisk tabellplacering under säsongen 2018/2019, där damlaget slutade på en hedrande tredje plats fick vi förfrågan vi väntat på från förbundet. Frågan handlade om vi ville spela i division 2 kommande säsong. Efter snabbt besked från styrelsen så tackade vi ja till denna chans och nya utmaningar.

- Givetvis har man hoppats på denna förfrågan skulle komma i och med vår fina säsong, men man förväntade sig ändå inte det på något sätt. Så först blev man chockad som sedan blev till glädje. Tjejerna är så värda detta, vem hade kunnat tro detta för 3 år sedan. Vilken resa vi har möjligheten att skapa, säger Mattias Roth - ansvarig för Damlaget i HK Varberg.

Nu är det nya mål och nya utmaningar som väntar laget. En högre division kräver mer av varje spelare, ledare och framförallt laget. Det är laget som gjort jobbet för att ges denna möjlighet. Detta gör att vi kommer fortsätta arbetet kring laget, där vi ska fortsätta jobba med egna spelare i största möjliga mån, under säsongen 2018/2019 har 18 av 19 spelare i damtruppen HK Varberg som moderklubb. Underifrån kommer dessutom på sikt stora årskullar med tjejer som spelar handboll, så tillväxten ser bra ut för damhandbollen i Varberg.

- Vi som förening växer och nu får damerna även möjlighet att spela i en högre division, så givetvis är vi väldigt glada att båda våra representationslag tar kliv uppåt i seriesystemen och blir fina förebilder för våra ungdomar, säger Peter Ideböhn - Ordförande i HK Varberg.

I planerna ingår även att starta upp ett ytterligare ett utvecklingslag/damlag. HK Varberg kommer därmed har fyra seniorlag i seriespel säsongen 2019/2020. Herrlag i Handbollsligan och div 3, och damlag i div 2 och div 5.

Föreningen har drygt 200 aktiva ungdomar 9-16 år med könsfördelning 50/50. Framtiden ser ljus ut för HK Varberg!

Md bokabiljett
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub