Myclub banner neutral

Damerna tog sin första seger för året!

Publicerad 2020-02-04 06:16
56cc2f9e 7260 41c5 86bd feb9f20f1381
Damerna tog sin första seger för året mot Mölndal i söndags och lämnade därmed sistaplatsen i tabellen.
Mölndal stod för motståndet och ledde i paus, men damerna gav inte upp och lyckades vinna med uddamålet i söndags.

Vårens fjärde match stod på spelschemat och damerna har varit med i tidigare matcher, men inte lyckats ta med poäng hem till Varberg.
Matchen inleds av att vi skapar många fina lägen men får inte in bollen, medan Mölndals duktiga spelare levererar skott likt "Mikkel Hansen", de sitter i krysset en efter en. Men vi fortsätter jobba oss in i matchen och ger Mölndal en jämn första halvlek där de till slut leder med resultatet 12-16.

Andra halvlek startar och vi fortsätter skapa många fina lägen, men får inte in bollen i den utsträckning vi önskar. Efter ca. 15 minuter i andra halvleken leder Mölndal med 5 bollar och vi tar timeout. Vi gör ett par justeringar bakåt och det ger resultat. Vi jobbar, sliter och springer för att ge oss möjligheten. När det återstår 90 sekunder så har vi ledningen och Mölndal besittning av bollen, men missar sitt avslut. Vi går upp till anfall och när det återstår 40 sekunder så tar vi vår sista timeout och pratar ihop oss om sista anfallet. Vi kommer till ett hyfsat avslut när det är 7 sekunder kvar men missar, men Mölndal hinner inte komma till avslut. Vi står som segrare, 31-30!

Matchens lirare i Varberg blev Evelina Andersson som slet hårt både bakåt och framåt, lyckades göra 9 mål.
En match där vi gör 31 mål skall flera spelare lyftas fram och denna matchen var det laget som drev varandra till vinst. Men 2 som utmärkte sig var 2 av våra äldsta spelare, Johanna Elofsson och Amanda Lydén som jobbade fint både i försvar och anfall.

Att lyfta fram i Mölndal är deras lagkapten, Anna Palmqvist som drev sitt lag genom hårt försvarsspel och sina 10 mål från linjen och kontring.

En härlig vinst, men nu laddar vi om till nästa match där vi möter Heid den 8/2 kl: 14.15 i Idrottshallen. Ses där!

Det har inte blivit många matchrapporteringar från damerna, men det kommer vi inte missa fler gånger!

På återseende!


Mattias Roth
Md csr vsu hk varberg myclub
Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub