Neutral banner 2021

Årsmöte HK Varberg

Publicerad 2021-06-16 14:58
Bild1
Under kvällen den 15 juni genomfördes HK Varbergs årsmöte digitalt, här en kort sammanfattning av mötet.

HK Varberg har hållit sitt årsmöte för säsongen 2020/2021. På plats på Solviken fanns styrelsen och medlemmar kunde närvara digitalt via Teams. Totalt ca 20-tal medlemmar var anmälda och närvarande på årsmötet med Göran Borg som mötets ordförande.

EvaLotta Petersson föredrog om årets verksamhetsberättelse, Hans Bergqvist föredrog kort om Vision 2025 och Sanna Wulker föredrog om föreningens ekonomi.

Säsongen 2020/2021 har bekant präglats av restriktioner kring pandemin, där stora delar av vår verksamhet har legat nere. Det enda lag som spelat säsongen ut är Herr Elit som tyvärr föll ur Handbollsligan med minsta marginal. Övriga senior- och ungdomslag kunde endast spela ett fåtal matcher innan restriktioner satte stopp för vidare spel. En stor eloge till alla våra ledare som trots begränsningar har gjort sitt bästa för att hålla igång träning och motivera våra ungdomar att fortsätta träna utefter de förutsättningar som fanns. Vi har tyvärr sett en del bortfall bland ungdomar, men hoppas alla kommer tillbaka till hösten när säsongen drar igång igen under, förhoppningsvis, normala förutsättningar.

Vision 2025 är en långsiktig plan för hela vår verksamhet, där alla delar av föreningen medverkar för att till att tillsammans forma mål och omsätta i aktiviteter för att fortsätta växa som förening. En stor del i detta är att bygga en organisation där vi alla tillsammans styr mot samma mål. Visionen innefattar alla delar av verksamheten.

Föreningens ekonomi står stark, ett glädjande positivt resultat på +506 tkr redovisade med en omsättning på 8,5 milj.
Klubben stärker därmed upp sig egna kapital till rekordstarka 865 tkr, vilket känns tryggt då vi går in i en tuff säsong med många frågetecken.

En stor del av förklaringen till vårt positiva resultat ligger i
- Ökade bidrag från RF/Handbollsligan för uteblivna event-intäkter
- Minskade kostnader i vår verksamhet då tävlingsverksamhet legat nere.
- Starkt stöd från våra sponsorer.

Budget för 2021/2022 presenterades med en omsättning kring 7,5 milj. Styrelsen räknar med ett tufft ekonomiskt år då vi inte längre tillhör Handbollsligan, vi vet inte hur restriktioner slår mot våra budgeterade event, en osäkerhet finns även på sponsorintäkter, trots att det just nu är positiva signaler från våra befintliga sponsorer. Vi måste dock öka både våra sponsorintäkter och hitta nya intäktskällor för föreningen för att kunna fortsätta växa och utvecklas och göra det vi vill inom #vision2025.

Valberedningens förslag till styrelse klubbades igenom enligt följande:
EvaLotta Petersson (Ordf)
Nils Gordh (Vice ordf)
Kent Carlson (Elit)
Sanna Wulker (Ekonomi)
Pontus Lindberg (Sponsor)
Annika Cauchy (CSR)
Hans Bergqvist (Marknad/Suppleant)

Presentationen från årsmötet finns att ladda ner här till höger (pdf).


Md socialamedier
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub